CPM/CPD voor mengen en drogen

Hosokawa Micron uit Doetinchem heeft met de Conical Paddle Mixer/Dryer (CPM/CPD) een efficiënte en flexibel inzetbare installatie ontwikkeld voor een breed scala aan meng-, droog- en reactieprocessen.

De Conical Paddle Mixer/Dryer (CPM/CPD) is een efficiënte, compacte en snelle installatie voor een reeks van toepassingen in allerlei industriële sectoren. Drie leden van de werkgroep CPM/CPD van Hosokawa Micron vertellen over de ontwikkeling van deze machine.

Ontwerp

“De CPM/CPD dankt zijn ontstaan aan onze inspanningen om de bestaande Nauta-vacuümdroger te verbeteren”, zegt dr.ir. Peter van der Wel, manager R&D. “We wilden deze menger en droger eenvoudiger, sneller en compacter maken.”
Uiteindelijk heeft dit geleid tot een ontwerp dat nogal afwijkt van de Nauta schroefmenger, waarbij een transportschroef aan een draaiende arm langs de binnenwand van het conische mengvat roteert. Zo is gebruik gemaakt van elementen van de Cyclomix high shear impact mixer van Hosokawa Micron.

Concept

“We hebben het vat van een Cyclomix genomen en hierin een verticale, centrale rotor met een taps toelopend lint geplaatst”, legt Van der Wel uit. “Dit concept beperkt het aantal bewegende delen in het mengvat. Ook is maar één afdichting nodig, wat het risico van productcontaminatie minimaliseert en het onderhouden van een vacuüm bevordert. ”

Paddle-rotor

Daan Goris, teammanager Food, voegt toe dat het rotorontwerp zodanig is ontwikkeld  dat producten met uiteenlopende eigenschappen efficiënt zijn te mengen: “Dat was niet zo eenvoudig. Voor het behalen van optimale mengresultaten spelen veel parameters een belangrijke rol. Na jaren van studie, ontwerpen en testen hebben we een ideale configuratie bepaald. En dat heeft geresulteerd in de huidige rotor met schoepvormige paddles.”

Mengvat

Een andere verbetering in het ontwerp was een aanpassing van de geometrie van het mengvat. “Door bovenop het conische deel een cilindrisch deel te plaatsen, nam de volume/hoogte-verhouding van de CPM / CPD toe”, vertelt Goris. “Dat is een andere manier om te zeggen dat een compacte installatie is gerealiseerd.”

Menging

De centrale rotor beweegt de productdeeltjes in het mengvat willekeurig in alle richtingen, waardoor een intensieve menging ontstaat. Hierbij geleiden de schoepen het product behoedzaam langs de wand van het vat naar boven, waarna de deeltjes verspreid terugvallen in het centrum van de menger om daar weer door de schoepen te worden opgenomen. Dit waarborgt een continue beweging van de volledige batch gedurende de gehele mengcyclus, zelfs bij lage toerentallen.

Verscheidenheid

De CPD blijkt extreem korte droogtijden te bewerkstelligen. Zowel in atmosferische, vacuüm als druktoepassingen, en dat over een groot temperatuurbereik. Met de installatie kan een grote verscheidenheid aan productvormen worden verwerkt. De mogelijkheid om in de CPD diverse processen in één vat te combineren, levert volgens sales engineer Pieter Andela een reeks van applicaties op: “Enkele voorbeelden zijn vacuümdroging met vloeistofterugwinning, chemische processen, polymerisatie, sterilisatie, pasteurisatie en kristallisatie. We hebben in ons testcentrum units beschikbaar. Zo overtuigen we onze klanten van de mogelijkheden van de CPM/CPD voor hun specifieke processen. We blijven daarmee werken aan een verdere uitbreiding van het aantal toepassingen voor deze machines.”

Zie het volledige artikel in BULK nr. 6, 2018

Meer over Hosokawa Micron BV

 

Het werkingsprincipe van een CPM/CPD

Het bericht CPM/CPD voor mengen en drogen verscheen eerst op Bulkgids.

Bron: https://www.bulkgids.nl/mengen/cpm-cpd-voor-mengen-en-drogen/
Terug naar overzicht

Lid worden?

Als DMFI-lid heeft u vele voordelen. Lid van DMFI worden is eenvouding en via onze website te regelen.

Lid worden van DMFI

Bereikbaarheid

DMFI
Einsteinbaan 1
3439 NJ Nieuwegein
Postbus 2600
3430 GA Nieuwegein

T. 030 605 33 44
F. 030 605 32 08
dmfi@metaalunie.nl