DMFI/NBT-netwerkbijeenkomst 21-2-2019

Op 21 februari 2019 was de eerste gezamenlijke bijeenkomst van de branchegroepen Dutch Machinery for the Food Industry (DMFI) en Nederlandse Bakkerij Techniek (NBT). Gekozen was voor de inspirerende locatie van Fort Everdingen. Naast de inhoudelijke kant had het bestuur een leuk programma samengesteld. En zoals gebruikelijk werd de bijeenkomst afgesloten met een gezamenlijke netwerk borrel in het Proeflokaal van Duits & Lauret.

Simulatie gesmolten chocolade
Het verwerken van chocolade bij candybars bij o.a. Nestlé is een kritisch proces. Gesmolten chocolade wordt in een afzetter gevoerd en verlaat een vorm door de spuitmond (nozzle) aan de onderkant van de afzetter. Maar hoe zorg je dat de chocolade die uit de spuitmond komt altijd gelijk is? Hoe ga je om met de temperatuur? Ruud Börger, simulatie-expert van COMSOL liet de aanwezige leden zien hoe je vooraf dit proces kunt voorspellen.

Duits & Lauret
Fort Everdingen is een complex dat bestaat uit een natuurterrein van 12 hectare met daarop een aantal gebouwen van militair-historische betekenis. Het fort werd in de 19de eeuw gebouwd als onderdeel van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Fort Everdingen is ook de imposante, stoere thuishaven van brouwerij Duits & Lauret. Een stoere locatie voor de brouwerij met proeflokaal, winkel, camping en camperplaatsen. Het fort biedt ook arbeidsmatige dagbesteding voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Het proeflokaal bevindt zich in een van de genieloodsen op het terrein, direct naast het torenfort, en wordt door een glazen tussenwand gescheiden van de brouwinstallatie. Brouwerij Duits & Lauret is opgericht in 2009 en sinds 2015 gevestigd in Fort Everdingen.

Samenwerken
DMFI/NBT heeft o.a. de doelstelling om de leden bij elkaar te brengen om met elkaar te discussiëren, (van elkaar) te leren, kennis te delen, te vragen en natuurlijk een goede manier om op een plezierige wijze elkaar te ontmoeten. En dat is precies wat er op 21 februari 2019 op Fort Everdingen gebeurde.

 

 

 

 

 

Voorwoord
Netwerkbijeenkomst
Everbake
NBT
De bakkerijsector

Terug naar overzicht