AgriFoodTech Platform Congres in ‘s-Hertogenbosch

Het voedselsysteem van de toekomst onder de loep: hoe voeden we 9 miljard mensen in 2050?

’s-Hertogenbosch – Op 14 december organiseert het AgriFoodTech Platform de eerste editie van het vakcongres ‘Van maatschappelijke uitdagingen naar innovatieve oplossingen’.  In de Brabanthallen te ’s-Hertogenbosch brengen honderden ondernemers, onderzoekers en overheidsvertegenwoordigers sociale en technologische innovatie samen om het huidige voedselsysteem toekomstbestendig te maken.

Honger, de groeiende wereldbevolking en voedselverspilling zijn drie belangrijke indicatoren van de status van het wereldwijde voedselsysteem. In 2050 zijn er mee dan negen miljard monden om te voeden, daarentegen is het klimaat tegen die tijd stevig veranderd. Wat zijn dé innovatieve oplossingen waarmee we de uitdagingen in deze sector kunnen bestrijden?

Tijdens het AgriFoodTech Platform Congres sleutelen boeren, voedselverwerkers, techneuten en maatschappelijke partners aan ons voedselsysteem van morgen. Spreker tijdens het congres Joris Lohman, Slow Food: “De problemen in het voedselsysteem zijn het symptoom van een verkeerd georganiseerd systeem. Innovaties op basis van nieuwe technologie kunnen het vastgelopen systeem openbreken.”

Tech als drijvende kracht van ons voedselsysteem
Van maatschappelijke uitdagingen naar innovatieve oplossingen in de praktijk. Nederland heeft van oudsher een stevige positie op het wereldtoneel in de AgriFood sector. Onze voorouders zijn in staat gebleken een bloeiende, vruchtbare regio te creëren. Letterlijk en figuurlijk. Nederland is een ware ‘proeftuin’ voor innovaties en de export van slimme oplossingen helpt andere landen verder in hun transitie naar een slim en sociaal voedselsysteem.

Het is geen vanzelfsprekendheid dat we blijven uitblinken in dit domein. AgriFoodTech platform focust op duurzame groei en ontwikkeling. Gastspreker Frank de Boeff, Bodec: “De Industrie moet weer bereid zijn om meer te betalen voor kennis en innovaties en de consument moet meer willen betalen voor betere en duurzame producten!”

Een indrukwekkend programma
De eerste editie van dit congres zet een imponerend programma neer met bekende inspirators uit de AgriFoodTech sector. Filosoof Ruud Veltenaar deel zijn visie op de transformerende wereld door technologisering en ketenintegratie. Daarna praten verschillende gastsprekers van onder andere IBM, Wageningen UR, Urgenda en diverse bedrijven uit de agri-, food- en technologiesector je bij over de nieuwste technologische innovaties op het gebied van gezonde voeding, voedselverspilling en klimaat. Joris Lohman (Slow Food), Bob Hutten (Hutten Catering/Verspillingsfabriek) en Meiny Prins (Priva) beklimmen het podium tijdens het middagprogramma. Staatssecretaris Van Dam (Economische Zaken) sluit de dag af met een reflectie op de huidige stand van zaken en de toekomst van de sector.

Terug naar overzicht