Meer weten over DMFI?

De leden van de branchegroep DMFI (Dutch Machinery for the Food Industry) fabriceren een breed scala aan machines/installaties voor de voedselverwerkende industrie. DMFI verenigt deze machine- en/of installatiebouwers voor de voedselverwerkende industrie en behartigt de branche specifieke belangen van haar leden in de ruimste zin van het woord.

HDN
Ontwikkeling van de HDN Richtlijn. Deze richtlijn schept duidelijkheid in het grote aanbod van richtlijnen, normen en vooral materialen binnen de aan de voedingsmiddelen industrie toeleverende bedrijven. In de richtlijn staat de wet- en regelgeving op het gebied van veiligheid en hygiëne centraal. Ook biedt het een concrete invulling op detailniveau.

In de HDN richtlijn staat de uiteindelijke toepassing met de bijbehorende eisen centraal. Doel is te komen tot een duidelijke en uniforme lijn. Hierbij kan de richtlijn worden onderverdeeld in vier subgroepen:

HDN 1: Is gericht op hygiëne, een aseptische toepassingen.
HDN 2: Toepassingen waarbij het systeem CIP gereinigd wordt.
HDN 3: Behandeld de hygiënische processen die na demontage gereinigd worden
HDN 4: Gericht op de non food.
HDN richtlijnen variëren op het gebied van mechanisch ontwerp, toegepaste materialen, manier van monteren, manier van lassen en de manier van controleren.

Kennisoverdracht en opleiding
Binnen de brancheorganisatie werken DMFI-lidbedrijven samen aan de verbetering van de kwaliteit en kennis van de te behandelen voedingsmiddelen in en met hun machines en installaties. Kennisoverdracht en opleidingen zijn hierbij centrale activiteiten van DMFI.

Wet- en regelgeving
Het direct invloed uitoefenen op de samenstelling en inhoud van de Nederlandse normen op het gebied van voedselveiligheid en eenduidige vertaling van (inter)nationale wet- en regelgeving naar de dagelijkse praktijk.

  • Aanscherping van kwaliteitsaspecten
  • Het onderhouden van contacten met de overheid en samenwerking met relevante brancheorganisaties.

 

Promotie van DMFI

  • Informatievoorziening aan leden en marktpartijen

 

Overige activiteiten
Daarnaast houd de DMFI zich bezig met het onderhouden van contacten met de overheid en andere relevante partijen, normalisatie, HACCP, promotie van de industrie en bevordering van de export.

Lid worden?

Als DMFI-lid heeft u vele voordelen. Lid van DMFI worden is eenvouding en via onze website te regelen.

Lid worden van DMFI

Bereikbaarheid

DMFI
Einsteinbaan 1
3439 NJ Nieuwegein
Postbus 2600
3430 GA Nieuwegein

T. 030 605 33 44
F. 030 605 32 08
dmfi@metaalunie.nl