Meer weten over DMFI/NBT?

Op 1 januari 2020 fuseren de leden van de branchegroep DMFI (Dutch Machinery for the Food Industry) met de leden van de branchegroep NBT (Nederlandse Bakkerij Techniek). De voorlopige naamvoering zal DMFI/NBT zijn. De leden van de fusiebranchegroep fabriceren een breed scala aan machines/installaties voor de voedselverwerkende industrie. Qua activiteiten is er synergie op het gebied van promotie, normen en regelgeving, instroombevordering en onderlinge samenwerking. Door het samengaan is er meer slagkracht naar de markt toe. Het uitgangspunt van DMFI/NBT is het verenigen van de machine- en/of installatiebouwers voor de voedselverwerkende industrie en behartigen van de branche specifieke belangen van haar leden in de ruimste zin van het woord.

Hygienic Design Network (HDN)
DMFI/NBT heeft aan de wieg gestaan van de ontwikkeling van de HDN methodiek. Deze methode schept duidelijkheid in het grote aanbod van richtlijnen, normen en vooral materialen binnen de aan de voedingsmiddelen industrie toeleverende bedrijven. In de richtlijn staat de wet- en regelgeving op het gebied van veiligheid en hygiëne centraal.

Kennisoverdracht en opleiding
Binnen de brancheorganisatie werken DMFI/NBT-lidbedrijven samen aan de verbetering van de kwaliteit en kennis van de te behandelen voedingsmiddelen in en met hun machines en installaties. Kennisoverdracht en opleidingen zijn hierbij centrale activiteiten van DMFI/NBT.

Wet- en regelgeving
Het direct invloed uitoefenen op de samenstelling en inhoud van de Nederlandse normen op het gebied van voedselveiligheid en eenduidige vertaling van (inter)nationale wet- en regelgeving naar de dagelijkse praktijk.

  • Aanscherping van kwaliteitsaspecten
  • Het onderhouden van contacten met de overheid en samenwerking met relevante brancheorganisaties.

Promotie van DMFI/NBT

  • Informatievoorziening aan leden en marktpartijen

 

Overige activiteiten
Daarnaast houd de DMFI/NBT zich bezig met het onderhouden van contacten met de overheid en andere relevante partijen, normalisatie, HACCP, promotie van de industrie en bevordering van de export.

 

Een eigen bakkerij? Denk eens aan overname.