DMFI Ledenvergadering 9-6-2016

Zet 9 juni 2016 maar alvast in jullie agenda. Dit jaar organiseert het bestuur van DMFI de Algemene Ledenvergadering in Heukelum in het midden van het land. We beginnen echter met een bezoek aan de Leerdamse glasfabriek. Afsluitend zullen we aan de overkant van de Linge in het mooie Heukelum, onder het genot van een BBQ en een ambachtelijk gemaakt biertje de dag afsluiten.

Royal Leerdam Crystal
De hitte van de ovens, de vonkenregens, de intens rode kleur van het warme stroperige materiaal en de intensieve samenwerking tussen de glasblazers is voor een ieder een onvergetelijk en adembenemend schouwspel. Het creëren van een kristalobject oogt niet alleen erg spectaculair, ook het noodzakelijke ambachtelijke vakmanschap zal door niemand worden betwist. DMFI neemt u mee in een 1,5 uur durende rondleiding door de eeuwenoude en traditioneel Hollandse Kristalfabriek. Na ontvangst met een broodje , koffie/thee, inleiding en film brengt u onder begeleiding van een ervaren gids een bezoek aan de kristalfabriek. We zien ervaren meester-glasblazers, slijpers en graveurs aan het werk.

Brouwerij/Proeflokaal ’t Kuipertje
Aansluitend zullen we een bezoek brengen aan de ambachtelijke brouwerij in Heukelum. In deze brouwerij wordt bier gemaakt van hoge gisting. Na de Algemene ledenvergadering laat de brouwer ons het proces zien van het schroten van de mout, het maisschen van de granen, het koken/vergisten van de wort en het afvullen van de flessen en fusten. De bieren ondergaan nog een vergisting op fles en op fust. Hierdoor zit er op de bodem een laagje bezinksel. Schenk de fles voorzichtig leeg, dan blijft het bier helder. Is er toch wat bezinksel meegekomen, geen probleem, gewoon opdrinken! Zo krijgt u zelfs nog wat vitamine B binnen.

Naast de inhoudelijke kant hebben we een leuk programma voor u samengesteld. Uiteraard zullen we zoals gebruikelijk de dag afsluiten met een gezamenlijke BBQ.

Programma:

12:30–13:00 Ontvangst met een broodje en registratie

13:00–15:00 Bezoek Royal Leerdam Crystal

15:00-15:15 Transfer naar Heukelum

15:30–17:00 Algemene Ledenvergadering

17:00–20:00 Bezoek Brouwerij / Proeflokaal met een BBQ en verkoelend biertje/drankje

 

Enkel toegankelijk voor DMFI-leden en direct genodigden. Vragen? dmfi@metaalunie.nl

Terug naar overzicht