Radicale ketentransparantie in food, kan dat?

In een tijdperk waar nepnews hoogtij viert, is transparantie belangrijker dan ooit. Het roer moet radicaal om, zeker in de voedingsmiddelenindustrie. Maar kan dat? En wat is de juiste aanpak? Daar komt u achter tijdens het Food Future Event van VMT op 5 april aanstaande in Congrescentrum 1931 in Den Bosch.

Onderzoeksbureau Mintel zei het al in zijn laatste European Consumer Trends Report: ‘2018 wordt het jaar van radicale transparantie’. Ketentransparantie en integriteit in food kent steeds meer verschijningsvormen: van cowcams die op internet 24 uur per dag het wel en wee van het melkvee uitzenden op internet tot zogenoemde ‘glazen’ fabrieken. En van realtime informatievoorziening tijdens voedselcrises tot producenten die hun complete productieproces laten zien in videoreportages.

De dilemma’s van transparantie
Volledige transparantie roept ook vragen op. Wat zijn de dilemma’s? Kun je als productontwikkelaar of kwaliteitsmedewerker transparant zijn? Maak je je niet kwetsbaar met transparantie? Tijdens het Food Future Event komt transparantie in uiteenlopende onderwerpen aan bod:

  • Blockchain
  • Plantaardige eiwitten
  • Datakwaliteit
  • Etikettering
  • Suikerverlaging
  • Start-ups
  • Communicatie
  • Productverbetering
  • Visie voedingsmiddelenindustrie

Tijdens het Food Future Event geven sprekers van onder andere HAK, Nestlé, FNLI, Eosta en fooddesigner Marije Vogelenzang hun visie op het thema ‘Radicale transparantie’. Het event richt zich primair op de directie van voedingsmiddelenbedrijven, kwaliteitsmanagement en overig management. Het programma is daarnaast interessant en relevant voor productontwikkelaars en andere medewerkers van voedingsmiddelenbedrijven en aanverwante bedrijven.

DMFI-leden krijgen korting

Het event vindt plaats bij Het Congrescentrum 1931 in Den Bosch en is goed te bereiken, zowel met de auto als met het openbaar vervoer. DMFI-leden krijgen ook dit jaar weer een aantrekkelijke korting van €100: deelname kost €495 in plaats van €595. Inschrijven voor DMFI-leden kan hier: https://www.vmt.nl/Events/Food-Future-Event/Inschrijven_organisatielid

En hier een link naar het complete programma: https://www.vmt.nl/Events/Food-Future-Event/Programma

Terug naar overzicht