Heineken verstrekt merklicentie aan Chinese brouwer

beer-1763122_1920

Heineken heeft een definitieve overeenkomst gesloten met China Resources voor een strategische partnerschap in China. Heineken zal een merklicentie vertrekken aan China Resources Beer, en koopt 40% van de aandelen. Daarmee wordt Heineken na China Resources de belangrijkste aandeelhouder van CRB.

Heineken in China

Als deel van de overeenkomst worden de huidige activiteiten van Heineken in China overgenomen door China Resources Beer. De Chinese brouwer krijgt een licentie op het Heineken-merk, waar Heineken royalties voor ontvangt. In totaal investeert Heineken zo’n 2,7 miljard euro in de Chinese branchegenoot. China Resources koopt op zijn beurt 464 miljoen euro aan Heineken-aandelen.

Grootste biermarkt

Heineken sluit de deal om meer te kunnen profiteren van de Chinese biermarkt, die de grootste ter wereld is en nog steeds groeit. Chinese Resources Beer is de marktleider in China met een wijdverbreid distributienetwerk. Als exclusieve buitenlandse partner van CRB zal het Heineken-merk een groeiende groep welgestelde Chinezen bereiken die veelal kiezen voor buitenlands ‘premium’ bier.

Bron: https://www.evmi.nl/nieuws/heineken-verstrekt-merklicentie-aan-chinese-brouwer/
Terug naar overzicht

Lid worden?

Als DMFI-lid heeft u vele voordelen. Lid van DMFI worden is eenvouding en via onze website te regelen.

Lid worden van DMFI

Bereikbaarheid

DMFI
Einsteinbaan 1
3439 NJ Nieuwegein
Postbus 2600
3430 GA Nieuwegein

T. 030 605 33 44
F. 030 605 32 08
dmfi@metaalunie.nl