NVWA: 2019 jaar van de voedselveiligheid

De Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) gaat zich dit jaar intensief bezig houden met voedselveiligheid. Dat blijkt uit het jaarplan 2019 van de organisatie.

Veruit de meeste toezicht capaciteit zal dit jaar naar dat onderwerp vloeien. Ruim de helft van het budget van 352 miljoen euro gaat naar toezicht op voedselveiligheid. Zo kiest de NVWA voor “versterking op het terrein van bijzondere eet- en drinkwaren.” Te denken valt aan voeding voor medisch gebruik, babyvoeding, nieuwe voedingsmiddelen, voedingssupplementen en de vermelding van voedings- en gezondheidsclaims. Een ander onderwerp dat hoog op de agenda staat is voedselfraude.

Nieuwe ISO 22000
Alles over managementsystemen voor voedselveiligheid leest u in de Nederlandse versie van ISO22000 die afgelopen jaar is verschenen. Hierin vindt u onder meer alle eisen voor een managementsysteem voor voedselveiligheid. Binnen de HDN opleidingen Systematisch Proces Ontwerp besteden we uitgebreid aandacht aan de normen, zoals de ISO 22000 en EN1672-2. Meer informatie? Klik hier.

Terug naar overzicht