Themabijeenkomst Hygiënische Risico Analyse (26/9)

Hygiënische Risico Analyse
Een risico-inventarisatie en -evaluatie (kortweg RI&E) is een voor werkgevers verplicht middel om de gezondheid en veiligheid voor medewerkers te bevorderen. Maar hoe bepaalt u of een machine of installatie in de voedingsmiddelenindustrie ook voldoet aan de hygiënische en voedselveiligheidseisen? Dat fouten worden voorkomen bij de ontwikkeling, de bouw en het gebruik bij de productie?

Steeds vaker wordt door de keten een waarborg gevraagd of een machine of installatie voldoet aan de eisen en wetgeving op het gebied van voedselveiligheid. Platform HDN heeft daarom een analyse tool ontwikkeld waarmee vooraf het hygiënische risico bepaald kan worden. Tevens worden oplossingen en hulpmiddelen geboden om de risico’s te beperken of zelfs volledig te elimineren. Het gebruik van gestandaardiseerde symboliek is daarvan een voorbeeld.

Geld verdienen met voedselveiligheid
Een risicoanalyse, of dit nu gaat over machineveiligheid, hygiëne of voedselveiligheid, wordt gevolgd door een validatie. In feite wordt daarbij door middel van verificatie aan de hand van een aantal vooraf opgestelde eisen aangetoond dat het apparaat, systeem of proces met een grote mate van zekerheid in staat is de bedoelde resultaten (een voedselveilig product) op te leveren.

Platform HDN is daarom in gesprek met KIWA om bedrijven die de HDN-methodiek toepassen te laten certificeren. Aan de hand van de certificering kan een bedrijf aantonen dat zij voldoen aan de hoogste standaard. En nog belangrijker bedrijven kunnen geld verdienen omdat ze een voorsprong.

We hebben KIWA gevraagd of zij aan de hand van hun ervaringen kunnen laten zien hoe een certificerings-methodiek wordt ontwikkeld en hoe een bedrijf dit kan toepassen.

Programma
13:00  Ontvangst
13:15  Welkomstwoord Voorzitter HDN
13:30  Presentatie HRA:

  • Praktijksituaties en veel voorkomende fouten
  • Regelgeving
  • Hoe werkt een HRA?
  • Oplossingen en tools

Presentatie KIWA:

  • Certificering: do and don’t

17:00  Hapje/drankje
18:00  Einde borrel

Aanmelden:
U kunt zich tot en met 17 september 2018 aanmelden. Deelname is gratis voor leden van DMFI en deelnemers van Platform HDN (echter no show fee € 100,-). Niet-deelnemers betalen €100,-. Het aantal plaatsten is beperkt en deelnemers hebben voorrang op niet-deelnemers.
Klik hier voor aanmelden!

Locatie:
Koninklijke Metaalunie, Einsteinbaan 1, Nieuwegein

Terug naar overzicht

Lid worden?

Als DMFI-lid heeft u vele voordelen. Lid van DMFI worden is eenvouding en via onze website te regelen.

Lid worden van DMFI

Bereikbaarheid

DMFI
Einsteinbaan 1
3439 NJ Nieuwegein
Postbus 2600
3430 GA Nieuwegein

T. 030 605 33 44
F. 030 605 32 08
dmfi@metaalunie.nl