Postadres

Kleasterdyk 56
8831 XC Winsum
Nederland

Bezoekadres

Kleasterdyk 56
8831 XC Winsum
Nederland

Telefoon:
+31 (0)517 342313
friamco@friamco.nl
www.friamco.nl

Friamco BV

Friamco BV en Recoma BV zijn al decennia lang actief in het ontwerpen, fabriceren en monteren van leidingsystemen, tank en apparatenbouw en complete skids voor de procesindustrie. Recoma heeft haar oorsprong in de installatie van stoomleidingen en overige utilities in industriële toepassingen zowel gebouw gebonden als in zeeschepen. Friamco heeft haar achtergrond in de apparatenbouw. Met ca. totaal 45 medewerkers werken we met veel plezier voor onze klanten die zich in uiteenlopende sectoren bevinden (chemie, voeding, farmacie, zuivel, bulk, papier, scheepbouw etc.)
Onze engineers zijn goed in staat met klanten mee te denken om zo tot de best mogelijk oplossing te komen, dit vanuit een visie op functionaliteit, maakbaarheid en kosten. Tekeningen worden naar behoefte opgezet in 2D of 3D Inventor. Qua normen en regelgeving e.d. zijn wij voldoende bekend met o.a. :

  • Ontwerp, berekenen en fabricage volgens EN13445 en de bepalingen in de PED
  • Ontwerp, berekenen en fabricage bordessen e.d. volgens EN 1090 (RVS en CS)
  • Sanitair ontwerpen (EHEDG),
  • FDA-voorschriften
  • Gasveilige systemen volgens EN-15001-1
  • Ontwerpregels en realisatie van stoominstallaties

Projecten worden geheel in eigen beheer gerealiseerd op locatie of in onze productiehal te Winsum. FAT en SAT worden geprotocolleerd en opgenomen in de fabricage boeken. Onze medewerkers zijn allen VCA gecertificeerd en we beschikken over een voldoende breed palet aan lasserskwalificatie volgens EN ISO 9606-1.

 

Terug naar overzicht