Netwerkbijeenkomsten

Je bent onderdeel geworden van een vereniging of netwerk met een bepaalde doelstelling. Hiervoor wil ik niet inzoomen op de persoonlijke carrière doelstellingen maar op mogelijke voordelen voor uw bedrijf.

Een netwerk is nodig om ervaringen te toetsen en om nieuwe kansen te zien. Vooral wanneer u onderdeel bent van meerdere netwerken, kunt u zaken combineren. Die combinaties vanuit verschillende werelden, geven nieuwe ideeën of mogelijkheden.

Ze moeten dan wel gezien worden. Dus een actieve deelname aan een netwerkbijeenkomst is dan essentieel. Praat met mensen en kies dan vooral de mensen die je nog niet kent.

Als gezelligheid de doelstelling is van de deelname, zoek je natuurlijk ook je vrienden op.

Wat kan een goed netwerk je bieden:

  • Bij netwerkbijeenkomsten worden veel kansen met elkaar gedeeld, vaak al voordat ze naar buiten komen. Denk hierbij aan opdrachten, projecten, fusies, personeel, nieuwe klanten of technische ontwikkelingen.
  • In een netwerk kan je ook proefballonnetjes oplaten of gratis adviezen inwinnen. Het is een bron voor nieuwe perspectieven of ideeën.
  • Het bespreken van gemeenschappelijke uitdagingen en kansen kan deuren openen en wellicht tot waardevolle oplossingen leiden.
  • Daarnaast kan je binnen een netwerk ook jezelf of je bedrijf presenteren en daarmee beter zichtbaar zijn bij de juiste mensen.

Een netwerk kies je met een bepaalde doelstelling, maar u zult er zelf aan moeten werken om werkelijk onderdeel te worden van dat netwerk.

Lees ook:

Terug naar overzicht